Beter

 

 

 

 

 

Met com-passion for care organiseren we een challenge. Doe je mee? Bekijk in dit filmpje wat het inhoudt: klik hier.

 

 

 

Open activiteiten 2018

Maak je eigen talking stick – 31 augustus 2018

‘Speaking with the tongue of the heart and hearing with the ear of the heart’. Deze kwaliteit van spreken en luisteren is zo waardevol en uniek. Hoe vaak kun jij je helemaal uitspreken, voel je je echt gehoord, word je verrast en geraakt door je eigen woorden? In ons dagelijks leven in  het werk en privé is het soms zeldzaam. De talking stick gebruiken is een geweldig instrument voor luisteren en spreken vanuit het hart.

In deze workshop maak je je eigen talking stick en ervaar je een gesprek dat gefaciliteerd wordt met behulp van de talking stick.

Vrijdag 31 augustus 2018 van 14 tot 17 uur in Soest. Kosten €75,- incl materiaal. Neem een eigen stok mee.

Drieluik Move your mind | Move from the heart | Keep moving

Na een succesvolle summerschool van Art of Movement geven mijn moeder  Betsie Smeerdijk (yoga- en feldenkraisdocente) en ik nu in haar yogacentrum drie lessen op 6 en 20 oktober en 3 november 2018 van 10 tot 12 uur. We staan stil bij de hectiek, informatietsunamie in ons dagelijkse westerse leven om er vervolgens iets tegenover te stellen. Want met je lichaam en geest kun je balans creëeren, op diverse hele praktische manieren die je meteen kunt toepassen. De lessen vormen samen een geheel, maar zijn ook afzonderlijk te volgen. Elke les is er korte theorie, reflectieve oefeningen en beweging.

Move your mind
Waar ben jij met je aandacht? Wat zijn jouw dominante patronen in denken en doen?  Gebruik de sturingskracht van je geest in je dag. Heb aandacht voor hoe het met je is en zorg voor jezelf steeds weer. Dan doe je de goede dingen en houd je energie.

Move from the heart
Ons hart stuurt ons aan, blijkt uit onderzoek, meer dan we lange tijd hebben gedacht. Als je greep wilt hebben op je innerlijke rust en toegang tot je intuitie, leer dan het ritme van je hart te beïnvloeden.

Keep moving
We zijn altijd in beweging. Flexible body, flexible mind. Deze les doen we o.a. fysieke oefeningen die een directe relatie hebben met ons emotioneel en mentaal functioneren om ons te versoepelen.

Eerdere open activiteiten Hart aan het Werk:

2017

Workshop ‘De kracht van Liefde – leven vanuit je hart’. Op zaterdag 28 januari 2017 geef ik deze workshop samen met mijn moeder Betsie Smeerdijk. Er zijn nog 2 plaatsen. Zie hier de flyer-kracht-van-liefde-jan16

2015

Meetup over zelfgeorganiseerde verandering

Een informeel event van Mariëlle Schipperen van HealthWorx voor haar netwerk waar ik een Jump Movement Gesprek begeleid.

Ervaar de Jump Movement verandermethode

In Utrecht Centrum kun je een Jump Movement Gesprek ervaren, alleen of met collega’s. 

Op de Geluksroute in 2015 in Utrecht houd ik spreekuur voor een individueel hartconsult.

10-jarig Jubileum Ariadne Coaching

Op 24 april 2015 vier ik het 10-jarig bestaan van mijn eerste bedrijf Ariadne Coaching. Het thema is ‘Stilte’, zie het programma. Op deze datum gaan mijn activiteiten verder onder de vlag ‘Hart aan het Werk’ en zal ik een substantiële bijdrage leveren aan Stichting Volte.

2-daags Event Aqua Lime voor vrouwelijke artsen

Marga Gooren organiseert 20 en 21 maart 2015 een event voor hardwerkende artsen en leert hen 5 stappen om ontspannen, zelfverzekerd en tevreden te leven. Ik geef de workshop ‘Stress less’.

Pilot Vraagjem en Ziejem samen met Het Pauwerhuis

Het Pauwerhuis vernieuwt de intervisie in Nederland door non-verbale methoden te introduceren. Aan hun reeks is nu in co-creatie met mij Vraagjem toegevoegd. 25 maart 2015 geven wij in Utrecht een pilot.

Wereld Yogadag op 22 februari 2015 in Yogacentrum Soest

Mijn moeder Betsie Smeerdijk geeft een yogales waarbij het hart centraal staat. Ik vul het aan met hartcoherentie-oefeningen. Zie de website van Yoga Nederland voor meer plekken.

Introductieseminar hartcoherentie i.s.m. Heartmath Benelux . Een informatieve avond om meer te weten te komen over hoe je met hartcoherentie-technieken invloed hebt op je gezondheid en functioneren. Demonstratie en aanschaf van de Inner Balance Trainer en de EmWave (biofeedbackapparatuur). Informatie over coaching en opleiding.

Het mini Gezondste festival op de Culturele Zondag 11 januari 2015

Poster HetGezondsteMiniFestival bij Rotslab in Utrecht

Hoe voel je je? Hoe beïnvloedt je je stemming? Kan je dat meten? Doorlopend informatie, interactie en inspiratie. Hart aan het Werk laat zien hoe je zo met je gevoelens kunt omgaan dat je je beter gaat voelen – ook fysiek.

Symposium Zin in Huisartsenzorg op 30 januari 2015 in Delft

Op het sprankelende symposium ter ere van 5 jaar Zin in Huisartsenzorg van Angèle van de Ven geef ik een workshop die praktische manieren aanreikt om ín je werkdag invloed uit te oefenen op je innerlijke rust en je prestaties.

Inspirerende workshop ‘Omgaan met complexiteit in de eerste lijn’ op 2 februari 2015 in Nieuwegein (in-company)

Met Jacqueline van Riet van Overvecht Gezond (huisarts en manager) geef ik een workshop aan huisartsen en POH-GGZ : Hoe stel je je bij complexe problematiek zo op dat je bereikt dat andere problemen die de gezondheid beïnvloeden ook worden aangepakt zonder dat dit jou teveel tijd en frustratie kost?

Introductieworkshop: Hoe overleef ik de werkdruk door mijn hart in te zetten? (in company)

Een team van de deeltijdbehandeling van GGZ WNB geeft zichzelf kado om met elkaar stil te staan bij de vraag wat zij zelf kunnen doen om de werkdruk te hanteren.