Je kunt schakelen van hard werken naar hart aan het werk zijn. In de individuele training leer je letterlijk hoe je jouw hart kunt sturen. Je leert patronen doorbreken van steeds maar doorgaan, van piekeren, van doen wat je gevraagd wordt, van jouw persoonlijke stressreacties. Je neemt innerlijke leiding. Je doet wat klopt.

Wat brengt je dat?

  • Toegang tot ratio én intuïtie
  • Focus en concentratie
  • Vervulling en plezier
  • Energie en gezondheid

Hart aan het Werk biedt een gelicentieerde training van Heartmath, kort en krachtig: 6 keer met een doorlooptijd van 2 à 3 maanden. Je werkt aan persoonlijke doelen. Je traint zelf met biofeedback van je hartritme met behulp van een sensor die je koppelt aan je smartphone of Ipad. Lees in dit A4 Veerkracht en vitaliteitsprogramma meer over het programma. Ook leuk om te Verslag pilot hartcoherentie in hap _2010_is hoe ik pionierde in een huisartsenpraktijk en patiënten leerde een patroon van stress, zorgen en fysieke klachten te doorbreken. Past uitstekend bij de ambitie die nog steeds actueel is om mensen te helpen regie te geven over hun gezondheid.

Mocht je behoefte hebben aan minder face to face sessies, bijvoorbeeld omdat je al ervaring hebt met meditatie en mindfullness of omdat je ver van Utrecht woont, dan kan dat ook. Neem contact op voor een plan voor jou.

De training wordt vergoed voor werknemers van Hogescholen in Nederland binnen het LIVVIT-pakket.

 

Ans Stegeman, consultant

“Ik kan meer beïnvloeden dan ik deed, ik kan uit de stress stappen. Dat heb ik geleerd in deze training en dat doe ik elke dag. Een voorbeeld: Een collega laat me weten dat zij niet mee kan naar een presentatie die wij samen zouden geven. Zij vraagt of ik het alleen kan doen. Vroeger zou ik ‘pleasen’ en ik zou vinden dat ik het ook alleen moet kunnen. Nu weet ik dat alleen die belangrijke presentatie geven mij stress geeft en dat neem ik serieus. Ik spreek mijn standpunt uit: ‘Ik vind dat we dit samen moeten doen, twee weten meer dan één’. En tot mijn verbazing zegt mijn collega: ‘Oké, dan zeg ik die andere afspraak wel af’. Mensen accepteren dus mijn grens, is mijn eyeopener. De training heeft mij opgeleverd dat ik mijn voorwaarden om goed te functioneren ken en serieus neem. Oók als dat niet de norm of de wens van anderen is! Ik kan stressreacties voorkomen en stress beter laten afvloeien.”

Angelique Kerkhof, Teammanager Jeugdzorg:

“Ik ben heel enthousiast over deze training! De uitleg over hoe ons hart en ons brein samenhangen, vind ik logisch. De kennis motiveert me om wat aan mijn stress te doen. De techniek is heel klein, niet met allerlei toeters en bellen. Iedereen kan dit. Iedereen heeft het in huis om zijn stress te reguleren en beter in balans te blijven. In dit programma heb ik geleerd hoe ik dit vermogen kan gebruiken. Ik heb ervaren dat het overal kan: ergens op een stoepje, in een ruimte met andere mensen, het maakt niet uit waar. En het werkt! Ik krijg weer grip op mezelf, blijf dichtbij mezelf.

Ik heb ervaring met yoga en ben dus bekend met de kracht van adem. Ik gebruikte dat niet, omdat ik onzeker was of ik de ademhaling wel goed deed. Nu heb ik met de biofeedback geleerd hoe ik kan ademen om een positieve invloed te hebben op mijn lichaam. Dat maakt dat ik de hartcoherentietechnieken ook toepas.

Daphne vind ik motiverend en ze oordeelt niet. Dat ervaar ik als bijzonder en heel prettig.”

Anne, projectmanager
“Ik ben begonnen met de individuele hartcoherentietraining vanwege een burnout. Het bleek precies te zijn wat ik nodig had om weer wat vooruit te kunnen komen. Ik heb mijn algehele stressniveau naar beneden gekregen door vier maanden intensief, d.w.z. drie keer per dag, de hartcoherentie-oefeningen te doen. Door directe ‘bio-feedback’ ben ik veel bewuster geworden van de lichamelijke sensaties van stress. Vroeger nam de stress geheel bezit van mij. Ik kan nu de stress tot bedaren brengen, ook wanneer ik er middenin zit.
In de training was veel aandacht voor mijn persoon. Ik ben gaan nadenken over de vraag wat wil ik echt in het leven, wat past bij mij? We hebben daar samen al flink wat stappen in gezet tijdens de training. Nu kan ik verder gaan met wat ‘van binnen klopt’.

Daphne heeft de training perfect afgestemd op wie ik ben als persoon en wat bij mij past. Mede door haar kundige en invoelende aanpak kreeg ik langzamerhand mijn zelfvertrouwen terug in die moeilijke periode. Als ik zelf door de bomen het bos niet meer zag of verdrietig was over mijn situatie, wist Daphne ervoor te zorgen dat ik net anders naar de situatie kon kijken, waardoor het lichter voelde naderhand.”

Ineke Dunselman, (hypno)therapeut, trainer en counsellor. Website www.aeiaction.com

“Ik heb bij Daphne de individuele hartcoherentietraining gevolgd. We hadden sessies via Skype, want ik woon in Toscane. Eerst was ik vooral intellectueel enthousiast: hoe werkt het? wat is de research erachter? wat levert het op? hoe werkt de apparatuur? Dat was al overtuigend. Toen heeft Daphne me aangeraden om de oefeningen systematisch te gaan doen. Dat gaf een keerpunt. Ik oefende twee maanden 10 minuten, soms 2 maal 10 min per dag. Ik weet nu hoe ik lichamelijk en geestelijk mijn innerlijke rustplek kan activeren. Na het oefenen heb ik een ander  basisgevoel overdag. Ik heb nooit kunnen mediteren, maar met 10 minuten met de Emwave2 kon ik heel eenvoudig leren focussen. Na korte tijd had ik zelfs echt zin om dagelijks even tijd voor mezelf te hebben.

Ik ben bewuster geworden van mijn wisselende emoties, meer in staat en bereid stress meteen te onderkennen en te veranderen in rust. Ik gebruik coherentie vaak om mijn hartintelligentie aan te boren om een meer holistische kijk te hebben op mijn realiteit. Deze methode is niet alleen een techniek die werkt voor stressreductie, maar opent ook een deur naar een heartbased manier van leven en voelen.

Maar 10 minuten per dag en een wereld van verschil!

Daphne Wiersma is een zeer ervaren en bekwame HeartMath coach. Zij heeft veel invoelingsvermogen. Haar begeleiding is zowel diep als alledaags en helpt een toegepaste wijsheid te bereiken.”