Professionals in zorg en welzijn leren hun hart in te zetten

  • Wil jij je je met hart en ziel inzetten voor je vak?
  • Heb je vaak teveel aan je hoofd? Kom je tijd te kort?
  • Heb je veerkracht nodig om met de veranderingen in je werkomgeving om te gaan?
  • Kun je inspiratie gebruiken om je werk met passie en plezier te blijven doen?
  • Wil je investeren om je werk gezond te blijven doen?

Als je ‘ja’ antwoordt op één of meer van deze vragen, is deze training echt iets voor jou.

Zorgverleners leren technieken die zij altijd en overal kunnen toepassen om zich te herstellen van stress zodat zij hun balans bewaren en de juiste interventies doen. Op de langere termijn kunnen zij hun werk gezond en geïnspireerd blijven doen.

De basis van deze training is Hart voor de Zorg van Heartmath Benelux. Heartmath folder Hart voor de Zorg

De training wordt vergoed voor werknemers van Hogescholen in Nederland binnen het LIVVIT-pakket.

Lees in het Verslag Pilot Dapper Hart Programma 2013 de resultaten van de succesvolle pilot die ik in het voorjaar van 2013 heb uitgevoerd in de Gezonde Wijk Overvecht.

Een van de Bureaus Jeugdzorg is mijn opdrachtgever en biedt de medewerkers de training Train je hart Veerkrachtprogramma aan in het kader van de ARBO-scholing.

Tessa Blankenburgh, Jeugdzorg: “Na de zomervakantie is bij ons alles veranderd: onze werkplek, de registraties, de werkwijze, het team, de samenwerkingspartners. Het Veerkrachtprogramma sluit ik nu af en ik kan het geleerde volop in praktijk brengen. Als ik nu dreig over te lopen, reset ik mijzelf en vraag ik me af: hoe moet ik hier en nu op reageren? Het geeft me meer regie en ik blijf meer bij mezelf.”

Nynke Weidema, Dans- en bewegingstherapeut: “Mijn doel voor de training was om meer lucht te ervaren in het managen van gezin, werk en huishouden. Ik zet de technieken in om te focussen wat ik ga doen. Ik heb nu een keuze. Dat geeft me overzicht en het brengt rust.”

Liza Bruinhart, Jeugdzorg: ‘Ik heb nog nooit een cursus gehad van iemand die zo zorgvuldig en positief is’.

Verloskundige: “In deze tijd voelen veel mensen in de zorg zich onder druk staan. Ze hebben te maken met veel veranderingen en extra taken. Deze training leert hen hun energie beter te gebruiken. Dat is ook fijn voor de werkgever.”

Gezinswerker: “In het contact met mijn cliënten die vaak in de overlevingsstand staan, kan ik de rust bewaren in mijzelf. Ik observeer scherper. Ik ben meer besluitvaardig of, wat en wanneer ik er iets mee doe. Ik ben minder belast door de situatie en behoud mijn energie.”

Vitaliteitscoach: “Ik heb er niet alleen iets aan voor mijzelf, maar kan ook mijn cliënten iets aanreiken voor hun vitaliteit.”

Managementassistente: “Deze training ondersteunt je echt in het zorgen voor jezelf. Dat bracht het mij en kunnen mensen in de zorg, die toch vooral zorgen voor de ander,  goed gebruiken.”