Als wij in de zorg iets willen veranderen, maken we en projectplan, stellen we een projectleider aan en gaat een groepje aan de slag met iets nieuws. Als het project ten einde is, gaan we het via de leidinggevenden verder invoeren. Te vaak blijft de verandering dan hangen bij enkele voorlopers. Herken je dat?

Ook na trainingen in nieuwe vaardigheden (bijv. elkaar aanspreken, motiverende gespreksvoering, werken met het 4D-model), is het volgen van een training niet voldoende om een omslag te bereiken. Terug op de werkvloer is de kracht van hoe je het altijd deed, erg groot. Er is iets nodig om het vuurtje brandend te houden.

Ik heb een manier gevonden waar ik erg enthousiast over ben. Binnen zorgorganisaties of in wijken kunnen veel medewerkers tegelijk aan hetzelfde doel werken – bijvoorbeeld proactief samenwerken met professionals – en het persoonlijk invullen: hoe doe ik dat?

Van praten naar doen, van het hoofd naar het hart, van een enkele voorloper naar een grote groep.

Het is de Jump Movement verandermethode.

In grote lijnen is de aanpak:

  • de beslissers formuleren de veranderambitie
  • medewerkers worden als gespreksleiders getraind
  • groepen van 6 gaan een periode aan de slag met het thema
  • de voortgang van het veranderproces wordt gemeten met sms-enquêtes.

Als je in de zorg aan een verandering werkt, en wil weten of deze methode iets voor je is, neem dan contact met me op. Je bent welkom om een proef-Jump te komen doen, Het zelf ervaren is de beste manier om de kracht ervan te kennen.

Ik ben Certified Partner van Jump Movement en kan met jou een plan maken om te gaan veranderen vanuit het hart!

Ik heb Jump ervaren als een kadootje aan elkaar en aan jezelf. De kracht van in een kleine groep heel bewust aanwezig te zijn, zorgt dat mijn hart al een sprongetje maakt, als ik voel wat dat doet. Een haast mystieke ervaring. Verrijkt en verwarmt, met een helder beeld van welke stap voor mij de juiste is, maakt dat ik die jump ook echt ga doen en alweer uitzie naar een volgende.

Miranda

Jump Partner