Als wij in organisaties iets willen veranderen, maken we en projectplan, stellen we een projectleider aan en gaat een groepje aan de slag met iets nieuws. Als het project ten einde is, gaan we het via de leidinggevenden verder invoeren. Te vaak blijft de verandering dan hangen bij enkele voorlopers. Herken je dat?

Ook na trainingen in nieuwe vaardigheden (bijv. elkaar aanspreken, motiverende gespreksvoering), is het volgen van een training niet voldoende om een omslag te bereiken. Terug op de werkvloer is de kracht van hoe je het altijd deed, erg groot. Er is iets nodig om het vuurtje brandend te houden.

Ik heb een manier gevonden waar ik erg enthousiast over ben. Van praten naar doen, van het hoofd naar het hart, van een enkele voorloper naar een grote groep. Het is de Jump Movement verandermethode.

Reacties van deelnemers:

“Het is teambuilding, terwijl je ook met het individu bezig bent.” teamlid Compassion for Care; thema Zelfcompassie

“Het geeft energie. Ik kwam moe binnen en ga met energie naar buiten.” teamlid Compassion for Care; thema Zelfcompassie

“De hiërarchie is er niet omdat je allemaal over hetzelfde spreekt op dezelfde manier.” huisarts; thema open communiceren

Ik heb Jump ervaren als een kadootje aan elkaar en aan jezelf. De kracht van in een kleine groep heel bewust aanwezig te zijn, zorgt dat mijn hart al een sprongetje maakt. Ik heb een helder beeld van welke stap voor mij de juiste is. Dat maakt dat ik die Jump ook echt ga doen en alweer uitzie naar een volgende.” adviseur van de gemeente; thema Positieve Gezondheid

Als je aan een verandering werkt, en wil weten of deze methode iets voor je is, neem dan contact met me op. Je bent welkom om een proef-Jump te komen doen. Het zelf ervaren is de beste manier om de kracht ervan te kennen.

Ik ben Certified Partner van Jump Movement en kan met jou een plan maken om te gaan veranderen vanuit het hart!

Jump Partner