Neem elke dag tenminste tien minuten vakantie

auteur onbekend

Zit je gevangen in de waan van de dag?
Druk-druk-druk?

Veel mensen gaan altijd maar door. Soms knaagt er onrust of onvrede op de achtergrond of verandert er veel op het werk.
Hart aan het Werk heeft een ruime keus aan manieren om te stoppen met doorgaan.

Tijd voor reflectie:

  • Geaccrediteerd
  • Individueel of in een groep
  • In een veilige setting met persoonlijke aandacht

In het werk als zorgprofessional is reflectie noodzakelijk. Een pas op de plaats zorgt ervoor dat je kritisch blijft op wat je doet en hoe je de dingen doet. Zo houd je jouw professionele kwaliteit op peil. Je kunt dilemma's en lastige situaties rustig onderzoeken om ervan te leren hoe je het een volgende keer zal doen, om het los te kunnen laten of om actie te ondernemen. De ander brengt je door vragen en reflecties tot nieuwe inzichten. Het is steunend om te horen dat anderen worstelen met gelijke situaties.

Als werkgever faciliteer je medewerkers goed door tijd en externe begeleiding te geven voor reflectie. Ik bied intervisie en supervisie aan zorgprofessionals en aan verschillende opleidingen van de Hogeschool Utrecht. Ik ben geregistreerd bij de LVSC.

Intervisie

Met professionele begeleiding van de intervisiebijeenkomsten blijven jullie uit de valkuil dat het koffiepraat wordt of dat jullie te snel met oplossingen komen.
Jullie kunnen mij als vaste begeleider kiezen voor bijvoorbeeld 6 keer per jaar of ik help jullie in een aantal keer op weg.

Ik heb ruim 15 jaar ervaring met begeleide intervisie en werk met een diversiteit aan intervisiemethoden, zoals de incidentmethode van Jeroen Hendriksen, Socratische Dialoog, Oplossingsgerichte intervisie, de Jump Movement-gespreksmethode specifiek voor intervisie, Happinezz en creatieve methoden.

Voor intervisie in de GGz kan ik een ervaringsdeskundige collega meebrengen als jullie expliciet het perspectief van de cliënt bij het vraagstuk willen betrekken.

Ervaring doelgroepen:
POH's GGz, POH's Ouderenzorg, Ambulante GGz, Hospice medewerkers, Post HBO Palliatieve Zorg, Post HBO Diabetesverpleegkundigen, Post HBO Longverpleegkundigen.

Supervisie

Door een supervisietraject te doen, doorbreek je de waan van de dag en sta je stil bij jouw ontwikkeling in relatie tot je beroep, je organisatie, de maatschappelijke ontwikkelingen en/of de verhouding met je privé-situatie. Je kiest met supervisie voor een intensief traject (circa 10 keer met tussentijdse reflecties en acties) waardoor je tijd hebt om patronen te herkennen, te experimenteren en nieuwe ervaringen op te doen.

Supervisie helpt beginnende beroepsbeoefenaren bij de ontwikkeling van hun professionele identiteit en ervaren werkers om zich goed te verhouden tot veranderingen in hun beroepspraktijk, bijvoorbeeld het afwisselen van de coachrol en de expertrol, het samenwerken met nieuwe partners. Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld positioneren, leiderschap, zelfzorg, balans.

Supervisie kan individueel zijn, met z’n tweeën, drieën of vieren.

Ervaring doelgroepen:
Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, Ouderenverpleegkundige, Verpleegkundig Specialist GGz, studenten Master Innovatie Zorg en Welzijn, Social Work, vitaliteitsmakelaar, gezinsvoogd, coach.

Tijd voor inspriratie:

  • Makkelijk in te passen
  • Je kunt er direct iets mee in je werk
  • Leuk én nuttig

Een lunchdemo in jullie team over hoe je gezond en geïnspireerd blijft werken.
Praktische tips die je meteen toe kunt passen. Vanaf 30 minuten.

Een workshop ‘Hart aan het Werk’ met kennis en oefeningen om hartcoherentie te bereiken voor meer rust, focus, energie en emotioneel evenwicht. Vanaf 45 minuten.

Een groepsgesprek van hart tot hart met de Jump Movement-gespreksmethode . Het versterkt de verbinding en jullie verdiepen een thema dat jullie aanspreekt, bijvoorbeeld ‘Positief blijven onder druk’, ‘Zelfcompassie’, ‘Gezond werken’. Zie de agenda voor open bijeenkomsten. Circa 1 uur.

Een hartritueel - individueel of in een groep - om een thema los te laten of er vrijer in te worden.

Een individueel hartconsult voor een dilemma of levensvraag waar je mee worstelt. Je boort je innerlijke wijsheid aan en weet wat je volgende stap is. Lees hier meer. Circa 1 uur of korte sessies op een evenement.

Het Compassiespel ‘Hart voor jezelf’: teambuilding in een bordspel. Jullie leren elkaar beter kennen en kunnen beter zorgen voor elkaar. Vanaf 1 uur.

Interactie op een bijeenkomst: alle deelnemers worden actief en persoonlijk betrokken bij het thema. Vanaf 30 minuten in een plenaire sessie of vanaf 1 uur in een workshop. 

Download hier het draaiboek van de Jump Movement-gespreksmethode. En heb jouw eigen gesprek van hart tot hart met een collega, vriend, groepje.
Ik vind het heel leuk als je je ervaringen deelt!

favicon

Daphne is al jaren de vaste intervisiebegeleider van onze POH's GGz. Zij put uit een goed gevulde gereedschapskist met instrumenten die ze op een hele natuurlijke manier weet in te zetten.

Erik te Biesebeke

POH-GGZ over de intervisie
favicon

In Daphne ontmoet je iemand bij wie je je veilig kunt voelen, die integer is en met humor met je samenwerkt.

Praktijkverpleegkundige

Over de supervisie
favicon

Daphne prikkelde me steeds om de lat van zelfreflectie hoger te leggen. Waarbij ik nu met lof kan zeggen dat ik me professioneel sterker voel staan!

Wendy van Gorp

Verpleegkundig Specialist GGz i.o, over supervisie
favicon

Ik ben verrast hoeveel ik er concreet aan heb gehad en hoe snel er veranderingen merkbaar waren.

Praktijkverpleegkundige Ouderen

over de supervisie
favicon

Ik ben me meer bewust geworden van mijn overtuigingen en kwaliteiten en hoe ik die beter in kan zetten. Daphne begeleidt deskundig en doorspekt het met hartelijkheid en humor!

Silvia Alblas

Organisatiecoach
favicon

We zijn blijvend bewuster van onze mentale toestand en hebben meer oog voor die van elkaar. En een herhaaloefening zo nu en dan kan geen kwaad.

Susan van de Meent

huisarts, over de teamochtend

Hartritueel

Wil je aandacht geven aan een betekenisvol moment voor jezelf of je team? Wil je iets loslaten, ruimte maken voor een nieuw begin?

Hartcoherentie

Wil je letterlijk met je hart werken? Wil je de fysieke, emotionele en mentale voordelen genieten van hartcoherent zijn?

Teamontwikkeling

Willen jullie effectievere samenwerking, communicatie en besluitvorming? En zijn jullie toe aan meer verbinding en positieve energie?