Celebrate the cracks, because that's how the light comes in

Groucho Marx

Hartritueel voor coaches

Het hartritueel voor coaches:

 • geeft je een unieke werkvorm
 • maakt het ontastbare tastbaar
 • brengt cliënten dichterbij hun hart

Ben je een ervaren coach en geldt dit voor jou?

 • Je werkt met mensen die zoeken naar betekenisgeving en herstel, bijvoorbeeld na verlies, na een burn-out of andere ingrijpende gebeurtenis.
 • Je helpt mensen met lastige emoties om te gaan en situaties te verwerken.
 • Jouw cliënten vinden het soms lastig om iets los te laten, maar willen dat wel heel graag.
 • Je vindt praten nuttig, maar ontoereikend om een doorbraak te realiseren.
 • Je wilt het hart, de ziel betrekken bij wat je doet, zonder zweverigheid.

Dan is het programma 'Hartritueel voor coaches' iets voor jou.

Hoe ziet het programma voor coaches eruit?

Het programma is ervaringsgericht. Jij doet het hartritueel voor een eigen thema. Zo ervaar je de werking.  Je maakt alles zelf mee: de stappen van het ritueel, de vragen en reacties die het oproept, de begeleiding die je ontvangt en het resultaat. Dus deel 1 is het doen van een hartritueel. Daarna help ik jou verder in het begeleiden van mensen als hartgids. Dat is deel 2 met desgewenst een supervisietraject.
Voor deel 1 kun je je aanmelden in de webshop. Deel 2 en 3 spreken we samen af.

Deel 1 Zelf het hartritueel ervaren

Een intake om de aanleiding en het doel van het hartritueel voor jou door te spreken. En te bepalen hoe je mij als gids inzet.  Dit mondt uit in een voorstel voor jouw begeleiding bij het hartritueel. Je kiest voor individuele begeleiding of een groep en voor online of offline contact.

Een startsessie
Je krijgt altijd een startsessie (individueel of met de groep). We doen hierin een hartmeditatie.
Ik help je om een aangescherpt idee te krijgen wat het thema is van jouw hartritueel. Je leert alle stappen van het hartritueel kennen en je weet hoe jij jouw ritueel vorm wilt geven.

Uitvoeren eigen hartritueel
Je gaat op jouw eigen tijd en plaats het hartritueel uitvoeren. Ik ben beschikbaar voor vragen en om ervaringen te delen. Je ontvangt inspiratiemails. Dit alles om te zorgen dat jouw proces blijft stromen.

Ervaring leert dat het in verbinding blijven met je hart niet vanzelf gaat. Ik help je daarbij. Ook is het menselijk om lastige gevoelens uit de weg te gaan. En dan stokt de reis soms, terwijl je diep in je hart verder wilt.

Afsluitende sessie:
We geven samen betekenis aan je proces, oogsten wat het heeft gebracht. We kijken of er nog iets nodig is om jouw hartritueel af te ronden.

Deel 2    Leren hartgids te zijn

Als je deel 1 hebt afgerond, neem ik je mee in wat specifiek is voor de rol als hartgids. Aan de orde komt onder meer:

 • Wat is mijn basishouding als hartgids?
 • Hoe help ik mensen hartsverbinding te maken?
 • Hoe ga ik om met afweer?
 • Hoe bouw ik de begeleiding op?

Ik stimuleer je om jouw eigen keuzes te maken. Zo word jij een hartgids met jouw specifieke expertise en persoonlijke touch.

Deel 3 Supervisie (facultatief)

Je gaat zelf een persoon of een groep begeleiden met het hartritueel en hebt de gelegenheid om op basis van jouw ervaringen vragen te bespreken in supervisie. Dit kan zowel gaan over het zakelijke aspect hoe jij het integreert in jouw aanbod als over vraagstukken over de begeleiding. De supervisie is individueel of in een kleine groep. Dit is facultatief.

Extra

Pleisterplaats

Periodiek organiseer ik voor iedereen die bij mij het hartritueel heeft gedaan een moment om verhalen te delen met anderen die ook het hartritueel hebben gedaan. Je kunt dan jouw unieke Kintsugi Hart tonen.

Vervolg

Hartcoherentietraining om effectief je hart te openen, je te verbinden met je hart, naar je hart te luisteren, hardnekkige patronen lost

Hartritueel voor coaches

Wil je zelf een hartritueel doen als start voor het kunnen werken met deze krachtige vorm?