Celebrate the cracks, because that's how the light comes in

Groucho Marx

Hartritueel 'Heel je hart'

Wil je iets loslaten? Ruimte maken voor een nieuw begin? 

Geef jouw of jullie hartritueel vorm:

  • Tastbaar, uniek, helend
  • Met een ervaren hartcoach
  • Naar een oude Japanse kunsttraditie

Een ritueel raakt mensen diep en wordt niet snel vergeten. Het hartritueel werkt helend. In het hartritueel gebruiken we de Kintsugi Heart. Dit is een keramieken hart dat in een zorgvuldig proces wordt gebroken én weer geheeld met goudlijm, zoals in de Japanse kunstvorm Kintsugi. De gouden lijnen symboliseren jouw unieke levenservaringen en transformeren deze naar iets moois dat gezien mag worden.

Het hartritueel geeft iedereen met een gebroken hart een magische manier om pijn en verlies (klein en groot) te omarmen. De stappen in het ritueel geven je de ervaring om je te verbinden met je hart, te luisteren naar je hart en om op avontuur te gaan.

Maak jouw unieke krachtige helende magische heartful reis

Individuele begeleiding

Voel je je aangetrokken tot het hartritueel? Tot de magie, de mogelijkheid om je bewust te verbinden met je hart? Wil je iets helen? Wil je je hart openen? En vind je het best spannend?

Laat mij jouw hartgids zijn. Ik breng je dichterbij je hart.
Ik leer je het oorverdovende lawaai van je oordelen verstommen,
zodat je kunt luisteren naar het fluisteren van je hart.
We maken samen het ontastbare tastbaar. Je wordt vrijer, lichter, ruimer.

Het duurt een half jaar, je doorloopt een aantal vaste stappen, het is ontzettend spannend. Verwacht het onverwachte.

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Deel 1

Een intake om de aanleiding en het doel van het hartritueel voor jou door te spreken. En te bepalen hoe je mij als gids inzet.  Dit mondt uit in een voorstel voor jouw begeleiding bij het hartritueel. Je kiest onder meer voor individuele begeleiding of een groep en voor online of offline contact.

Een startsessie om opties te kennen voor het uitvoeren van het hartritueel. Ervaren van hartsverbinding. Keuze van het thema en de volgende stap.

Deel 2

Uitvoeren van het hartritueel onder mijn begeleiding om te zorgen dat je het meeste eruit haalt en steun ontvangt. We houden contact.

Ervaring leert dat het in verbinding blijven met je hart niet vanzelf gaat. Ik help je daarbij. Ook is het menselijk om lastige gevoelens uit de weg te gaan. En dan stokt de reis soms, terwijl je diep in je hart verder wilt.

Een indicatie: tussentijds (1 uur) en een afsluitend gesprek (minimaal 1,5 uur). Afgestemd op jouw behoefte, spreken we meer of minder sessies af.

In het afsluitende gesprek  geven we betekenis aan je proces en kijken we of er nog iets nodig is om jouw hartritueel af te ronden.

Extra

Verhalen delen

Periodiek organiseer ik voor iedereen die bij mij het hartritueel heeft gedaan een moment om verhalen te delen met anderen die ook het hartritueel hebben gedaan. Je kunt dan jouw unieke Kintsugi Hart tonen.

Vervolg

Hartcoherentietraining om effectief je hart te openen, je te verbinden met je hart, naar je hart te luisteren, hardnekkige patronen lost te laten.

Hoe ziet de individuele begeleiding eruit? 7 elementen:

  1. Een intake om de aanleiding en het doel van het hartritueel voor jou door te spreken. En te bepalen hoe je mij als gids inzet.  
  2. Een voorstel voor jouw individuele begeleiding bij het hartritueel.
  3. Het Kintsugi Heart: je ontvangt het mooie keramieken hart per post.
  4. De 5 stappen van het hartritueel: deze voer jij zelf uit op jouw tijd en plaats.
  5. Inspiratie en contact: Je kunt met mij appen om je ervaringen, inzichten en vragen te delen tijdens de uitvoering van jouw hartritueel. Je ontvangt 6 weken elke week een inspiratiemail.
  6. Individuele coaching: je hebt een individueel gesprek met mij om je ervaringen te delen en jouw vragen te bespreken, zodat je zoveel mogelijk uit het hartritueel haalt. 
  7. Een afsluitend gesprek om jouw hartritueel af te ronden en om te evalueren.

In principe zijn de gesprekken online.

Over mij als gids

Toen ik over de Kintsugi Heart hoorde werd ik verliefd: 'Wat mooi, hier wil ik iets mee!' Het bovenstaande filmpje over de Kintsugi Heart ontroerde me. 'Dit is het, dit past helemaal bij mij', voelde ik.
De afgelopen 15 jaar heb ik mijn expertise opgebouwd in het omgaan met emoties en in het ontsluiten van je hartswijsheid. Als hartcoherentiecoach weet ik dat het bevrijdend en gezond is om alle emoties te voelen vanuit een open en accepterende houding. Dat is moeilijk. Pijn, verdriet, onzekerheid en schaamte willen we liever niet toelaten. Ook als we weten dat het wel goed zou zijn. In het hartritueel kan dit wel gebeuren, veilig en in jouw tempo. Op een creatieve manier.
Mijn persoonlijke hartritueel is een verwonderende reis geworden. Ik had het voor geen goud willen missen.
Dat gun ik jou ook.

Bekijk ook:

Hartcoherentie

Wil je letterlijk met je hart werken? Wil je de fysieke, emotionele en mentale voordelen genieten van hartcoherent zijn?

Teamontwikkeling

Willen jullie effectievere samenwerking, communicatie en besluitvorming in het team? Willen jullie meer verbinding en positieve energie?

Tijd voor reflectie & inspiratie

Wil je tijd om op adem te komen? Heb je behoefte aan inspiratie? Wil je geaccrediteerde intervisie of supervisie?

favicon

Ik heb geleerd hoe ik het hartritueel kan meegeven aan mijn cliënten. En persoonlijk kan ik een paar pijnpunten nog echt een plek geven met het ritueel.

Cathy Same Lottin

coach over de workshop
favicon

Ik heb echt weer de verbinding gevoeld met de schoonheid van het hart.

Mascha Hoff

Integratief coach en trainer
favicon

Het hartritueel is een mooi instrument om in connectie te gaan met je hart en met wat daarin verscholen ligt. Je geeft het de liefdevolle aandacht die nodig is.

Larissa Gies

coach en therapeut
favicon

Normaal sta je niet stil bij de vraag: 'wat breekt jouw hart'. Het geeft je de kans er in positieve zin mee verder te gaan.

Richard Kwakernaak

Coach en trainer