Celebrate the cracks, because that's how the light comes in

Groucho Marx

Hartritueel 'Heel je hart'

Wil je verbinden met jouw hart?
Wil je iets loslaten? Ruimte maken voor een nieuw begin? 

Geef jouw hartritueel vorm:

  • Tastbaar, uniek, helend
  • Met een ervaren hartcoach
  • Naar een oude Japanse kunsttraditie
Hart aan het werk Daphne Wiersma 7727-min

Maak jouw unieke krachtige helende reis

Een ritueel raakt mensen diep en wordt niet snel vergeten. Het hartritueel werkt helend. In het hartritueel gebruiken we het Kintsugi Hart. Dit is een keramieken hart dat in een zorgvuldig proces wordt gebroken én weer geheeld met goudlijm, zoals in de Japanse kunstvorm Kintsugi. De gouden lijnen symboliseren jouw unieke levenservaringen en transformeren deze naar iets moois dat gezien mag worden.

Voor wie

Het hartritueel geeft iedereen een vorm om zich te verbinden met zichzelf. Bijvoorbeeld als je wat liever voor jezelf wilt zijn, terwijl jouw innerlijke criticus domineert. Of als je bezig bent met zelfcompassie en je dit wilt versterken.

Ook is het hartritueel voor mensen met een gebroken of gebutst hart een mooie manier om pijn en verlies verder te verwerken. Dit kan gaan over het verlies van iemand, van een baan, van een ideaal of passen bij het afsluiten van een levensfase.

De stappen in het ritueel geven je de ervaring om je te verbinden met je hart, te luisteren naar je hart en om je hart te helen.

TFM hartritueel

Individuele begeleiding

Voel je je aangetrokken tot het hartritueel?  Wil je iets achter je laten, afsluiten?
Wil je jouw gebroken hart helen?
Wil je je hart (weer) openen? En vind je het best spannend?

Laat mij jouw hartgids zijn. Ik breng je dichterbij je hart.

We maken samen het ontastbare tastbaar. Je voelt je na het hartritueel vrijer, lichter, ruimer.

Je doorloopt een proces met aantal vaste stappen. Je doet het op jouw tempo.
Om je een indicatie te geven: de tijd tussen start en einde is zo'n 3 maanden. We hebben 2 tot 3 sessies. Afgestemd op jouw behoefte, spreken we meer of minder sessies af.

Hoe ziet de individuele begeleiding eruit?

Deel 1

We hebben een persoonlijke intake (face-to-face of Zoom) om de aanleiding en het doel van het hartritueel voor jou door te spreken. En om te bepalen hoe je mij als gids inzet.  Dit mondt uit in een voorstel voor jouw begeleiding bij het hartritueel. Als je kiest voor individuele begeleiding hebben we daarna onze face to face startsessie van het ritueel.

Deel 2

Je voert het hartritueel uit op jouw eigen tijd en plaats. We houden contact. Ik ben beschikbaar voor je. Je kunt er ook voor kiezen om in mijn aanwezigheid het hart te breken.

Ervaring leert dat het in verbinding blijven met je hart niet vanzelf gaat. Ik help je daarbij. Ook is het menselijk om lastige gevoelens uit de weg te gaan. En dan stokt de reis soms, terwijl je diep in je hart verder wilt.

In een afsluitend gesprek geven we betekenis aan jouw ervaringen in het hartritueel. We concluderen wat het jou heeft gebracht.

Extra

Pleisterplaats

Periodiek organiseer ik voor iedereen die bij mij het hartritueel heeft gedaan een moment om verhalen te delen met anderen die ook het hartritueel hebben gedaan. Dit is de Pleisterplaats. Je kunt dan jouw unieke geheelde hart tonen.

Vervolgmogelijkheden

Je hebt emoties ontmoet in het hartritueel en iets achter je gelaten. Om in je dagelijks leven om te gaan met lastige emoties, kun je de hartcoherentietraining volgen. Je leert om steeds weer je hart te openen,  naar je hart te luisteren, dingen los te laten. Het unieke aan deze hartcoherentietraining is dat het heel concreet wordt hoe je dat kunt doen.

TFM hartritueel

Over mij als gids

De afgelopen 15 jaar heb ik mijn expertise opgebouwd in het omgaan met emoties en in het ontsluiten van je hartswijsheid. Als hartcoherentiecoach weet ik dat het bevrijdend en gezond is om alle emoties te voelen vanuit een open en accepterende houding. Dat is moeilijk. Pijn, verdriet, onzekerheid en schaamte willen we liever niet toelaten. Ook als we weten dat het wel goed zou zijn. In het hartritueel kan dit wel gebeuren, veilig en in jouw tempo. Op een creatieve manier.

Mijn persoonlijke hartritueel is een verwonderende reis geworden. Ik heb iets geheeld waarvan ik vooraf niet wist dat het gebroken was. Ik kan nu meer voluit mezelf zijn.

Dit had ik voor geen goud willen missen.
En dit gun ik jou ook.

Hartritueel voor coaches

Het hartritueel voor coaches en therapeuten:

  • geeft je een unieke werkvorm voor jouw praktijk
  • maakt het ontastbare tastbaar
  • helpt jouw cliënten dichterbij hun hart te komen

Ben je een ervaren coach/therapeut en geldt dit voor jou?

  • Je werkt met mensen die zoeken naar betekenisgeving en herstel, bijvoorbeeld na verlies, na een burn-out of andere ingrijpende gebeurtenis.
  • Je helpt mensen met lastige emoties om te gaan en situaties te verwerken.
  • Jouw cliënten vinden het soms lastig om iets los te laten, maar willen dat wel heel graag.
  • Je wilt het hart, de ziel betrekken bij wat je doet, zonder zweverigheid.

Leer dan werken met het hartritueel en verrijk jouw praktijk met deze krachtige vorm.

Voor onder meer rouw- en verliescoaches, hartcoherentie-coaches, ademcoaches, trauma-therapeuten, relatietherapeuten, stiefplancoaches, mediators.

Hartritueel voor coaches

Wil je zelf een hartritueel doen om te kunnen werken met deze krachtige vorm?

Hoe leer je werken met het hartritueel?

Je doet alle stappen van het Kintsugi hartritueel en krijgt inspiratie hoe je het in je eigen werk kunt integreren. Het is ervaringsgericht.

Aan de orde komt:
Voor welke vraagstukken is het hartritueel geschikt? Wat zijn praktische manieren om contact te maken met het hart? Hoe faciliteer je mensen om hun hart te openen? Hoe breek je het Kintsugi-hart? Wat doe je als mensen hun hart niet durven breken? Hoe lang duren de stappen en het ritueel? Wat is het beste moment en plaats om het ritueel te doen? Hoe lijm je het hart? Waar koop je de harten? Hoe kan je het hartritueel aanbieden? Kan het ook online?

Aan het eind van de workshop heb je je eigen hart gebroken en geheeld en ben je in staat om een hartritueel te faciliteren.

Je kunt het programma individueel doorlopen of in een groep.

Ik wil het hartritueel zelf ervaren. Dan heb ik meer verbinding met wat er kan gebeuren.  Agmar Butcher van Kei-jij

Het programma

Een intake om te bepalen wat jij wilt leren, of je dat individueel of in een groep wilt. Dit mondt uit in een keuze die past bij jou wensen en mogelijkheden.

Kies je voor individuele begeleiding?

Je krijgt een startsessie om jouw thema voor het hartritueel te bepalen. Je maakt hierbij gebruik van je hartswijsheid. Je kiest voor jouw volgende stap in het hartritueel dat je op jouw eigen tijd en plaats uitvoert. Ik ben beschikbaar als hartgids voor vragen en om ervaringen te delen. Je ontvangt inspiratiemails. Dit alles om te zorgen dat jouw proces blijft stromen.
In een afsluitende sessie geven we samen betekenis aan je proces, oogsten wat het heeft gebracht. We kijken of er nog iets nodig is om jouw hartritueel af te ronden. We bespreken hoe je het hartritueel kunt integreren in jouw praktijk.

 

hart sopa

Duur: periode van circa 3 maanden
Plaats: Amsterdam of Utrecht
Kosten: € 675,- ex BTW inclusief 1 Kintsugi Hart

Kies je voor een groepsprogramma?

In een groep met andere coaches en therapeuten leer je alle stappen van het hartritueel kennen en je krijgt informatie over hoe je het hartritueel in jouw praktijk kunt vormgeven. Dit programma is praktisch van aard. De focus ligt op welke keuzes en aandachtspunten je hebt als coach / therapeut en hoe je de stappen uitvoert. Je ervaart niet diepgaand zelf hoe het is om het hartritueel te doen.

Duur: 1 dagdeel op 19 mei 2023
Plaats: Amsterdam
Kosten: € 255,- ex BTW inclusief 1 Kintsugi Hart

Zie de agenda voor geplande data.
Het is mogelijk om met jou een datum te prikken als je 4 collega's of meer verzamelt.

Extra

Loslaatdag

Kennis over loslaten, omarmen van alle emoties, omgaan met weerstand om naar de pijn te gaan.
En je kunt je hart hier breken als je dat graag in gezelschap en onder begeleiding doet.

Duur: 1 dagdeel
Plaats: Amsterdam
Kosten: € 140,- ex BTW

 

Heel je hart-dag

Kennis over helingsprocessen, inspiratie vanuit Kintsugi.
En je kunt je hart hier helen als je dat graag in gezelschap en onder begeleiding doet.

Duur: 1 dagdeel
Plaats: Amsterdam
Kosten: € 140,- ex BTW

favicon

Ik heb geleerd hoe ik het hartritueel kan meegeven aan mijn cliënten. En persoonlijk kan ik een paar pijnpunten nog echt een plek geven met het ritueel.

Cathy Same Lottin

coach over de workshop
favicon

Ik heb echt weer de verbinding gevoeld met de schoonheid van het hart.

Mascha Hoff

Integratief coach en trainer
favicon

Het hartritueel is een mooi instrument om in connectie te gaan met je hart en met wat daarin verscholen ligt. Je geeft het de liefdevolle aandacht die nodig is.

Larissa Gies

coach en therapeut
favicon

Normaal sta je niet stil bij de vraag: 'wat breekt jouw hart'. Het geeft je de kans er in positieve zin mee verder te gaan.

Richard Kwakernaak

Coach en trainer
Favicon email

Een prachtig en superwaardevol ritueel! Zelfs voor mensen zoals ik, die de kriebels krijgen van alles wat naar zweverig neigt. Ik heb er ontzettend veel aan.

Susan

individuele begeleiding hartritueel
Favicon email

Ik ervaar ruimte bij mijn hart. Alsof het daar lichter is. Terwijl ik niet een 'verzwaard' gevoel had voor die tijd. Marike

Marike

Hartconsult

Mijn hart voelt nu weer heel. De open wond is weg. Tijd om met mijn geheelde hart weer verder te gaan.

Janneke

Favicon email

Daphne begeleidt het hartritueel heel liefdevol.

Maurits