Celebrate the cracks, because that's how the light comes in

Groucho Marx

Hartritueel 'Heel je hart'

Wil je iets loslaten? Ruimte maken voor een nieuw begin? 

Geef jouw of jullie hartritueel vorm:

 • Tastbaar, uniek, helend
 • Met een ervaren hartcoach
 • Naar een oude Japanse kunsttraditie

Een ritueel raakt mensen diep en wordt niet snel vergeten. Het hartritueel werkt helend. In het hartritueel gebruiken we de Kintsugi Heart. Dit is een keramieken hart dat in een zorgvuldig proces wordt gebroken én weer geheeld met goudlijm, zoals in de Japanse kunstvorm Kintsugi. De gouden lijnen symboliseren jouw unieke levenservaringen en transformeren deze naar iets moois dat gezien mag worden.

Het hartritueel geeft:

 • coaches en therapeuten een krachtige werkvorm waarmee zij effectiever worden, het hart raken.
 • teams een manier om een ingrijpende periode af te sluiten, meer eenheid te ervaren, nieuw perspectief te zien.
 • iedereen met een gebroken hart een magische manier om pijn en verlies (klein en groot) te omarmen.

Zie de agenda wanneer je mee kunt doen.

Maak jouw unieke krachtige helende magische heartful reis

Hartritueel voor coaches

Geldt dit voor jou?

 • Je werkt met mensen die zoeken naar betekenis- en zingeving, bijvoorbeeld na verlies, na een burn-out of andere ingrijpende gebeurtenis.
 • Je helpt mensen met lastige emoties om te gaan en situaties te verwerken.
 • Jouw cliënten vinden het soms lastig om iets los te laten, maar willen dat wel heel graag.
 • Je vindt praten nuttig, maar ontoereikend om een doorbraak te realiseren.
 • Je wilt het hart, de ziel betrekken bij wat je doet, zonder zweverig te worden gevonden.

Dan is het programma 'Hartritueel voor coaches' iets voor jou.

In dit programma ga je het hartritueel zelf doen, zodat je ervaart wat de werking kan zijn. Ervaringsgericht leren dus, met mij als jouw persoonlijke hartgids om er het optimale uit te halen. Je kunt ervoor kiezen om het in  een groep te doen of alleen.

Hoe ziet het groepsprogramma voor coaches eruit? 7 elementen:

Momenteel online.

 1. Je ontvangt het Kintsugi Heart per post.
 2. Je hebt een Start-zoomsessie van 2 uur met de groep coaches (maximaal 8). Je wordt ingewijd in alle stappen van het hartritueel. We doen meditaties en oefeningen. Je krijgt een gevoel voor jouw proces en hoe jij verder wilt gaan.
 3. Je voert het hartritueel zelf uit op jouw tijd en plaats. Je stelt je open voor jouw hartswijsheid en krijgt nieuwe inzichten.
 4. In een besloten Facebookgroep heb je - als je wilt - uitwisseling met andere deelnemers over de uitvoering van de 5 stappen van het ritueel. Ik ben ook in die Facebookgroep aanwezig.
 5. Je hebt een individueel gesprek met mij om je ervaringen te delen en jouw vragen te bespreken, zodat je er zoveel mogelijk aan hebt.
 6. Een Zoomsessie met de groep om de ervaringen en leermomenten te delen.
 7. Een afsluitend gesprek met mij om jouw hartritueel af te ronden en om te evalueren.

De doorlooptijd is 6 weken.

Hartritueel voor teams

Een hartritueel is een krachtige vorm voor teams die veel achter de rug hebben. Teams die verlieservaringen hebben meegemaakt zoals een reorganisatie, ziekte, vertrek, overlijden of een crisis kunnen hier samen bij stil staan, een plek geven en ruimte maken voor een nieuw begin. Iedereen kan met zijn eigen hart werken of het 'teamhart' wordt gebroken en geheeld. Die keuzes maken we samen in een plan speciaal voor jullie situatie. Dit is maatwerk dus.

Een luchtiger variant om afscheid te nemen van een collega of een reorganisatie te bekrachtigen, is natuurlijk ook mogelijk.

Hoe ziet het programma voor teams eruit? 3 elementen:

 1. Een intake met 2 vertegenwoordigers van het team om de aanleiding en het doel door te spreken.
 2. Een sessie van een dagdeel op een mooie locatie, die is geregeld door de opdrachtgever in overleg met mij. Ik lever het Kintsugi Heart.
 3. Een afsluitend gesprek met het team om het hartritueel af te ronden en om te evalueren.

Individuele begeleiding

Voel je je aangetrokken tot het hartritueel? Tot de magie, de mogelijkheid om je bewust te verbinden met je hart? Wil je iets helen? Wil je je hart openen?

Geef dan het hartritueel vorm op jouw persoonlijke wijze. Laat mij jouw hartgids zijn om er zoveel mogelijk uit te halen.

Hoe ziet de individuele begeleiding eruit? 7 elementen:

 1. Een intake om de aanleiding en het doel van het hartritueel voor jou door te spreken. En te bepalen hoe je mij als gids inzet.  
 2. Een voorstel voor jouw individuele begeleiding bij het hartritueel.
 3. Het Kintsugi Heart: je ontvangt het mooie keramieken hart per post.
 4. De 5 stappen van het hartritueel: deze voer jij zelf uit op jouw tijd en plaats.
 5. Inspiratie en contact: Je kunt met mij appen om je ervaringen, inzichten en vragen te delen tijdens de uitvoering van jouw hartritueel. Je ontvangt 6 weken elke week een inspiratiemail.
 6. Individuele coaching: je hebt een individueel gesprek met mij om je ervaringen te delen en jouw vragen te bespreken, zodat je zoveel mogelijk uit het hartritueel haalt. 
 7. Een afsluitend gesprek om jouw hartritueel af te ronden en om te evalueren.

In principe zijn de gesprekken online.

Over mij als gids

Toen ik over de Kintsugi Heart hoorde werd ik verliefd: 'Wat mooi, hier wil ik iets mee!' Het bovenstaande filmpje over de Kintsugi Heart ontroerde me. 'Dit is het, dit past helemaal bij mij', voelde ik.
De afgelopen 15 jaar heb ik mijn expertise opgebouwd in het omgaan met emoties en in het ontsluiten van je hartswijsheid. Als hartcoherentiecoach weet ik dat het bevrijdend en gezond is om alle emoties te voelen vanuit een open en accepterende houding. Dat is moeilijk. Pijn, verdriet, onzekerheid en schaamte willen we liever niet toelaten. Ook als we weten dat het wel goed zou zijn. In het hartritueel kan dit wel gebeuren, veilig en in jouw tempo. Op een creatieve manier.
Mijn persoonlijke hartritueel is een verwonderende reis geworden. Ik had het voor geen goud willen missen.
Dat gun ik jou ook.

Bekijk ook:

Hartcoherentie

Wil je letterlijk met je hart werken? Wil je de fysieke, emotionele en mentale voordelen genieten van hartcoherent zijn?

Teamontwikkeling

Willen jullie effectievere samenwerking, communicatie en besluitvorming in het team? Willen jullie meer verbinding en positieve energie?

Tijd voor reflectie & inspiratie

Wil je tijd om op adem te komen? Heb je behoefte aan inspiratie? Wil je geaccrediteerde intervisie of supervisie?

favicon

Ik heb geleerd hoe ik het hartritueel kan meegeven aan mijn cliënten. En persoonlijk kan ik een paar pijnpunten nog echt een plek geven met het ritueel.

Cathy Same Lottin

coach over de workshop
favicon

Ik heb echt weer de verbinding gevoeld met de schoonheid van het hart.

Mascha Hoff

Integratief coach en trainer
favicon

Het hartritueel is een mooi instrument om in connectie te gaan met je hart en met wat daarin verscholen ligt. Je geeft het de liefdevolle aandacht die nodig is.

Larissa Gies

coach en therapeut
favicon

Normaal sta je niet stil bij de vraag: 'wat breekt jouw hart'. Het geeft je de kans er in positieve zin mee verder te gaan.

Richard Kwakernaak

Coach en trainer