Celebrate the cracks, because that's how the light comes in

Groucho Marx

Hartritueel 'Heel je hart'

Wil je iets loslaten? Ruimte maken voor een nieuw begin? 

Geef jouw of jullie hartritueel vorm:

  • Tastbaar, uniek, helend
  • Met een ervaren hartcoach
  • Naar een oude Japanse kunsttraditie

Een ritueel is geen feestje of kunstje. Het raakt mensen diep en wordt niet snel vergeten. In het hartritueel gebruiken we de Kintsugi Heart. Dit is een keramieken hart dat in een zorgvuldig proces wordt gebroken én weer geheeld met goudlijm, zoals in de Japanse kunstvorm Kintsugi. De gouden lijnen symboliseren jouw unieke levenservaringen en transformeren deze naar iets moois dat gezien mag worden.

Het hartritueel geeft:

  • coaches en therapeuten een krachtige werkvorm waarmee zij effectiever worden, het hart raken.
  • teams een manier om een ingrijpende periode af te sluiten, meer eenheid te ervaren, weer perspectief te zien.
  • iedereen met een gebroken hart een magische manier om pijn en verlies (klein en groot) te omarmen.

Zie de agenda wanneer je mee kunt doen.

Maak jouw unieke krachtige helende magische heartful reis

Programma voor coaches

Ben je een coach of therapeut en wil je beter naar jouw hart leren luisteren én een nieuwe werkvorm leren? Dan is dit programma iets voor jou. Je gaat persoonlijk het hartritueel doen en vindt uit hoe jij ermee wil gaan werken, hoe het past bij jouw werk.

Het programma bestaat uit 3 onderdelen. Je kunt kiezen voor een groepsaanbod waarin we werken met maximaal 6 personen, op een mooie plek. Of je kiest voor individuele begeleiding.

In de eerste bijeenkomst word je ingewijd in alle stappen van het hartritueel. We doen meditaties en oefeningen. Je krijgt een gevoel voor jouw proces en hoe jij verder wilt gaan.

Dan ga je het hartritueel zelf uitvoeren op jouw tijd en plaats. Je stelt je open voor jouw hartswijsheid en krijgt nieuwe inzichten. Je ervaart de liefdevolle aandacht die er altijd voor je is. Ik ben voor je beschikbaar in deze periode als je je avontuur wilt delen of inspiratie kunt gebruiken.

In een afsluitende bijeenkomst delen we ervaringen. En weet jij wat jouw volgende stap zal zijn om met het hartritueel te werken.

Hartritueel voor teams

Een hartritueel is een krachtige vorm voor teams die veel achter de rug hebben. Teams die verlieservaringen hebben meegemaakt zoals een reorganisatie, ziekte, vertrek, overlijden of een crisis kunnen hier samen bij stil staan, een plek geven en ruimte maken voor een nieuw begin. Iedereen kan met zijn eigen hart werken of het 'teamhart' wordt gebroken en geheeld. Die keuzes maken we samen in een plan speciaal voor jullie situatie.

Een luchtiger variant om afscheid te nemen van een collega of een reorganisatie te bekrachtigen, is natuurlijk ook mogelijk.

Startworkshop hartritueel

Voel je je aangetrokken tot het hartritueel? Tot de magie, de mogelijkheid om je bewust te verbinden met je hart?

Je kunt kiezen uit 1 of meerdere onderdelen.

Een startworkshop: Dompel je onder in een mooie workshop waarin je kennis maakt met het hartritueel en oefeningen krijgt om je te verbinden met je hart. Je oefent met een klein keramieken hartje. En je kunt het keramieken Kintsugi Heart kopen om daarna zelf het hartritueel te doen. We werken in een kleine groep.

Je kunt kiezen voor individuele begeleiding  bij jouw hartritueel. Ik gids je in de keuzes die je kunt maken. Ik geef je volop ruimte voor jouw persoonlijke unieke proces. Jij kiest wanneer je me inschakelt, hoe (app/mail/telefoon/live) en van welke ondersteuning en inspiratie je gebruik wilt maken. Denk aan hartmeditaties, mudra’s, gesprekken, wandelcoaching, poëtische en filosofische teksten, oefeningen voor het ontsluiten van je hartswijsheid.

Verhalen delen: Kom samen met anderen die ook hun reis hebben gemaakt met hun Kintsugi Heart om jullie ervaringen met elkaar te delen.

Over mij als gids

Toen ik over de Kintsugi Heart hoorde werd ik verliefd: 'Wat mooi, hier wil ik iets mee!' Het bovenstaande filmpje over de Kintsugi Heart ontroerde me. 'Dit is het, dit past helemaal bij mij', voelde ik.
De afgelopen 15 jaar heb ik mijn expertise opgebouwd in het omgaan met emoties en in het ontsluiten van je hartswijsheid. Als hartcoherentiecoach weet ik dat het bevrijdend en gezond is om alle emoties te voelen vanuit een open en accepterende houding. Dat is moeilijk. Pijn, verdriet, onzekerheid en schaamte willen we liever niet toelaten. Ook als we weten dat het wel goed zou zijn. In het hartritueel kan dit wel gebeuren, veilig en in jouw tempo. Op een creatieve manier.
Mijn persoonlijke hartritueel is een verwonderende reis geworden. Ik had het voor geen goud willen missen.
Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

Bekijk ook:

Hartcoherentie

Wil je letterlijk met je hart werken? Wil je de fysieke, emotionele en mentale voordelen genieten van hartcoherent zijn?

Teamontwikkeling

Willen jullie effectievere samenwerking, communicatie en besluitvorming in het team? Willen jullie meer verbinding en positieve energie?

Tijd voor reflectie & inspiratie

Wil je tijd om op adem te komen? Heb je behoefte aan inspiratie? Wil je geaccrediteerde intervisie of supervisie?

favicon

Ik heb geleerd hoe ik het hartritueel kan meegeven aan mijn cliënten. En persoonlijk kan ik een paar pijnpunten nog echt een plek geven met het ritueel.

Cathy Same Lottin

coach over de workshop
favicon

Ik heb echt weer de verbinding gevoeld met de schoonheid van het hart.

Mascha Hoff

Integratief coach en trainer
favicon

Het hartritueel is een mooi instrument om in connectie te gaan met je hart en met wat daarin verscholen ligt. Je geeft het de liefdevolle aandacht die nodig is.

Larissa Gies

coach en therapeut
favicon

Ik ben fan van de workshop. Normaal sta je niet stil bij de vraag: 'wat breekt jouw hart'. Het geeft je de kans er in positieve zin mee verder te gaan.

Richard Kwakernaak

Coach en trainer