Bloemen plukken in San Francisco

‘Na elk half uur achter je computer 1 minuut staan, is de beste manier om gezond te blijven’, zo sprak Erik Peper. Hij is hoogleraar Holistische Gezondheid aan de universiteit van San Francisco en gaf een lezing via Zoom aan mij en mijn HeartMath-collega’s van @HeartMath Benelux.

Veel kleine pauzes zijn beter dan na het werk een uur hardlopen. Die informatie bevalt mij wel. Ik kan makkelijk doorgaan achter de computer. Langer dan gezond is. Nu ik weet dat zelfs maar even kort bewegen al heel goed is, ben ik om.

Wat kan je allemaal doen? Gewoon gaan staan, bewegen op de plaats of even lopen, dansen, met je armen zwaaien. Maar het leukste wat Erik Peper deed, vind ik toch met stip het plukken van een bosje bloemen.

Hoe? Je gaat staan. Je stelt je voor dat je in de jungle bent. Je reikt boven je, naast je, zodat je er net bij kunt om die mooie bloem te plukken. Als je een hele bos hebt verzameld, bundel je die in je beide handen en houd je de bloemen op ooghoogte. En dan geef je het aan iemand in een Zoom-vakje naast je.
Erik, deze bos is voor jou!

Wil je meer weten over Erik en zijn praktische kijk op gezondheid: www.peperperspective.com