Mariska heeft een dilemma: zal ze gaan solliciteren op een baan of proberen als zelfstandig ondernemer verder te gaan? Ze denkt in cirkels, steeds dezelfde gedachten, volop twijfels, ze komt niet tot een besluit. Herken je dat?

vicieuze cirkel

Je lijkt dan gevangen te zitten in je eigen hoofd. Voor die situaties heb ik een hele onorthodoxe oplossing: een hartconsult. Mariska heeft in mei een hartconsult gekregen. Binnen een uur wist zij wat haar te doen stond. Ze is in actie gekomen en heeft een freelance-opdracht gekregen!  Wil je weten hoe die omslag is bereikt? Mariska heeft het voor je opgeschreven.

Mariska

‘Ik ben iemand die over heel veel dingen twijfelt,  dus het hartconsult is perfect voor mij. Ik heb het kado gekregen. Behoorlijk benieuwd naar wat een hartconsult is, ga ik naar de afspraak met Daphne. We praten kort over welke vraag ik wil stellen, want zelfs daar twijfel ik over …!

Mijn vraag is: Ga ik verder als ZZP’er of wil ik een vaste baan?

Ik heb hier zelf al weken over nagedacht en ik kom er niet uit. Er komen direct een heleboel andere vragen bij me op, maar geen antwoorden, o.a.: Als die baan in een andere stad is, wat doe ik dan met alles wat ik hier heb opgebouwd? Ik heb al veel geïnvesteerd in opdrachten als ZZP’er, dat kan ik toch niet weggooien? Het is voor mij heel lastig om een keuze te maken. En ik vind het heel belangrijk want het heeft een grote invloed op mijn toekomst. Op een gegeven moment kan ik er niet meer over nadenken. Ik zit vast.

Nu laat ik al die gedachten rusten. Daphne begeleidt me in het stap voor stap verkennen van wat ik wil. Ik krijg een clipje op mijn oor, waardoor Daphne mijn hartslag kan zien op haar laptop. Ze vraagt mij te focussen op mijn ademhaling. Zo word ik rustig en kunnen we beginnen.  Daphne stelt mij vragen, gerelateerd aan mijn dilemma. Ik antwoord met mijn ogen dicht, zodat ik me concentreer op mezelf. Ik antwoord zonder te veel te denken aan alle gevolgen.  Zo worden me steeds meer dingen duidelijk. Soms schiet ik weer terug in de gedachtes die mij ervoor zo tegenhielden. Als dat gebeurt, helpt Daphne me weer rustig te worden en te focussen op wat belangrijk voor mij is.

Mijn antwoord In het hartconsult wordt mij duidelijk dat stabiliteit belangrijk voor mij is in deze fase van mijn leven. En dat betekent dat ik het liefste een baan wil in een bedrijf.  Dat mag parttime of fulltime zijn. Parttime geeft me ruimte om opdrachten aan te nemen voor mijn eigen bedrijf, waar ik veel voldoening uit haal. Fulltime stimuleert mijn ontwikkeling.

Als ik een uur later weer buiten sta, voel ik dat er echt iets is veranderd. Ik voel me vrij om te gaan zoeken naar werk. 

Inmiddels heb ik gesolliciteerd op een freelancebaan buiten mijn woonplaats,  met als resultaat: een opdracht! Ik probeer nu keuzes te maken door te luisteren naar mijn hart. Als het niet goed voelt, dan geef ik daar gehoor aan. En wanneer iets mij juist wel rust geeft, dan ga ik daar voor!

Mariska, www.eenanderekijk.com

Gaaf hè, dat Mariska haar uitweg uit haar dilemma vindt. Dit gebeurt elke keer in een hartconsult. Je weet zelf wat het beste is voor jou. Luister naar je hart.