A change of heart changes everything.

motto van HeartMath

Hartcoherentie

Ook altijd maar hard aan het werk?
T
en koste van de kwaliteit, je plezier en je relaties?

Switch naar met je hart werken in plaats van hard aan het werk te zijn.

 • Kost niet veel tijd
 • Bewezen effectieve methode
 • Je merkt snel resultaat

 

Positieve resultaten van hartcoherentietraining zijn:

 • Minder stress, meer innerlijke rust
 • Meer helderheid van geest
 • Meer energie en vitaliteit
 • Emotioneel meer in evenwicht
 • Betere gezondheid

 

 

In dit document lees je specifieker wat je kunt bereiken met de hartcoherentietraining. Mijn cliënten geven aan wat het hen heeft gebracht: Doeldomeinen met citaten Hart aan het Werk

Met een gevalideerde voor- en nameting kun je jouw resultaten zien. Dit wordt verwerkt door onafhankelijk bureau Soffos.

Individuele of groepstraining

Je kunt bij mij een individueel traject kiezen of een incompany groepstraining. Allebei wordt vergoed voor werknemers van Hogescholen binnen het LIVVIT-pakket en is opgenomen in het Present-pakket van Zilveren Kruis.

Individuele training

 • 7 sessies van 1 uur aan de hand van een werkboek van HeartMath
 • Doorlooptijd 2 à 3 maanden
 • Tussentijds zelf trainen met de Inner Balance Trainer (biofeedback van HRV)
 • Met desgewenst een gevalideerde voor- en nameting
 • Mogelijk in combinatie met de online training van HeartMath (gratis via mij te volgen)

Mijn werkplekken zijn in Utrecht en Amsterdam. Sessies kunnen ook online zijn of soms fysiek en soms online.

Groepstraining

Tenminste 3 dagdelen, omvang bepalen we in overleg en is afhankelijk van de doelen en het aantal mensen.

 • Doorlooptijd 2 à 3 maanden
 • Tussentijds zelf trainen met de Inner Balance Trainer (biofeedback van HRV)
 • Met een gevalideerde voor- en nameting

De trainingen worden in-company gegeven in het bedrijf of op de locatie die de opdrachtgever regelt.

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie kun je op meerdere manieren definiëren. Fysiologisch: de mate van samenhang in de hartritmevariabiliteit (HRV) wordt hartcoherentie genoemd.

Ik definieer hartcoherentie ook graag als een ervaring: in contact met jezelf en de ander en met je wensen en grenzen.

Ons hart reageert op emotionele veranderingen. Als we gestrest zijn, is er een chaotisch HRV-patroon. Als we innerlijk kalm zijn of waardering voelen bijvoorbeeld, is er een coherent patroon.

Dit patroon kun je van jezelf zien als je de biofeedbackapparatuur, zoals de Inner Balance Trainer, gebruikt. En je kunt het beïnvloeden. Hoe? Dat leer je in de training.

Met de feedback vanaf je mobiele telefoon zie je direct of je de technieken effectief toepast.

hrv patroon
Daphne-179

Startsessie met Inner Balance apparatuur

IBT

Tekst komt hier. Over de startsessie.

Meer over hartcoherentie

Er is een aantal filmpjes waarmee je een goed beeld krijgt van hartcoherentie.

In het eerste filmpje hoor je over de aanpak en wat het medewerkers en werkgevers oplevert. Een zorgverzekeraar zegt dat het een verlaging van de zorgkosten geeft. Meer productiviteit en minder verzuim voor de werkgever.

Alle Nederlandse politiemedewerkers hebben hartcoherentietraining gevolgd. In dit filmpje zie je hoe ze hartcoherentietechnieken gebruiken om stress aan te pakken.

Als je hartcoherent bent, profiteert je omgeving daar ook van. Als je dat weet, kun je dat bewust inzetten in je team. In dit filmpje zie je wat sociale coherentie is en hoe dat uitpakt.

 

Als je meer wilt lezen, kun je op de website van HeartMath terecht.

Mijn ervaring en passie

Als professioneel coach heb ik mij gespecialiseerd in hartcoherentie sinds 2006.  Ik was op zoek naar manieren waarop mensen zichzelf kunnen coachen in lastige situaties. De aanpak van HeartMath voorziet daarin. Je brengt eerst je basisniveau van stress naar beneden, zodat je niet aan het overleven bent, maar kunt ontwikkelen en groeien. En vervolgens leer je hoe je altijd en overal kunt herstellen van spanning. Zo lukt het je om in welke situatie dan ook bij jezelf te blijven en de juiste keuzes te maken. Door hartcoherent te kunnen worden, heb je ratio en intuïtie tot je beschikking.

Ik heb in de laatste 15 jaar vele mensen succesvol geleerd greep te krijgen op hun gezondheid en gevoel. Ik help hen onder meer om te gaan met werkdruk, stressvrij te presenteren, grenzen te bewaken, helder te communiceren over gevoelens en behoeften, goede keuzes te maken, lichamelijke stressgerelateerde klachten te overwinnen.

Mijn specifieke doelgroep is professionals in de zorg. Ik werk al 30 jaar met hen. Zij zorgen goed voor anderen, maar geven toe dat zij zichzelf daarbij voorbij lopen. En zorgprofessionals  worden voortdurend geconfronteerd met het spanningsveld tussen wat mag, wat kan en wat cliënt of familie wil en met werkdruk. Dus zij hebben iets extra's nodig om gezond te blijven en hun grenzen te bewaken. Hartcoherent kunnen worden is naar mijn mening een basisvaardigheid voor zorgprofessionals.

Mijn ervaring is dat professionals die hartcoherentie kunnen bereiken, sturing hebben om de uitdagingen aan te gaan. Zij voorkomen burn-out, vergroten hun passie en plezier.

Zelf heb ik de technieken geïntegreerd in mijn dagelijks leven. Dit helpt mij letterlijk om, in het groot en in het klein, mijn hart te volgen.

Daphne-527-centered
Daphne-329
favicon

Ik ben heel enthousiast over deze training! De uitleg over hoe ons hart en ons brein samenhangen, vind ik logisch. De kennis motiveert me om wat aan mijn stress te doen. De techniek is heel klein, niet met allerlei toeters en bellen. Iedereen kan dit. En het werkt! Ik krijg weer grip op mezelf, blijf dichtbij mezelf.
Daphne vind ik motiverend en ze oordeelt niet. Dat ervaar ik als bijzonder en heel prettig.

Angelique Kerkhof

Teammanager Jeugdzorg
favicon

Als ik nu dreig over te lopen, reset ik mijzelf en vraag ik me af: hoe moet ik hier en nu op reageren? Het geeft me meer regie en ik blijf meer bij mezelf.

Tessa Blankenburgh

Jeugdzorg
favicon

Eerst was ik vooral intellectueel enthousiast: hoe werkt het? wat is de research erachter?  Dat was al overtuigend. Toen heeft Daphne me aangeraden om de oefeningen systematisch te gaan doen. Dat gaf een keerpunt. Ik weet nu hoe ik lichamelijk en geestelijk mijn innerlijke rustplek kan activeren. Na het oefenen heb ik een ander  basisgevoel overdag. Ik heb nooit kunnen mediteren, maar met 10 minuten met de apparatuur kon ik heel eenvoudig leren focussen.

Ineke Dunselman

Therapeut en trainer
favicon

Ik heb aan de bel getrokken bij mijn teamleider toen ik merkte dat het werk te zwaar op mij drukte. In de hartcoherentietraining heb ik ingezien dat ik meer grip op mezelf had dan ik dacht. Ik heb overspannenheid voorkomen.

SPV

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
favicon

Ik heb ervaren dat besluiten beter worden als je je hart erbij betrekt. Dat wist ik niet.

Nicola

Maatschappelijk werker, Amilcare
favicon

Ik wil niet gejaagd door mijn werkdag gaan en in zo'n modus door tot mijn pensioen. Ik kies voor kwaliteit van leven. Daarom vind ik het fundamenteel deze technieken toe te passen.

Gian Paola

Vice directeur Amilcare