Zet je hart in en je hoofd zal volgen

Zet je hart in en je hoofd zal volgen

‘A change of heart changes everything’, deze uitspraak triggert mij in 2005 om naar HeartMath te gaan. En het klopt. De kennis van HeartMath zet voor mij een transformatie in gang. Ik ga letterlijk mijn hart volgen, zowel bij kleine dagelijkse keuzes als bij grotere vragen. En zo kom ik steeds dichterbij mezelf. 

Ik ben in 2005 een ‘verse’ coach, net klaar met de opleiding en ik vind mijn werk meteen al tekort schieten.  In gesprek kan iemand een geweldig inzicht krijgen. Maar in de praktijk doet zij toch weer hetzelfde als altijd. Logisch, maar dat frustreert mij. Ik ga op zoek naar iets waarmee mensen zichzelf kunnen coachen, óók in spannende momenten.

Als ik ‘A change of heart changes everything’ lees, in een artikel over het HeartMath Instituut, voel ik: hier moet ik zijn.
Ik schrijf ik me in voor een workshop. Niet veel later zit ik de eerste groep die in Nederland wordt opgeleid tot HeartMath -coach.  Ik leer dat  je hart letterlijk effect heeft op hoe je je voelt en hoe helder je denkt. En dat je met een eenvoudige oefening je hart kunt beïnvloeden . Dit geeft mij precies wat ik zocht. Ik kan nu cliënten iets aanreiken dat zij zelf kunnen doen om spanning los te laten en weer open te reageren, te reageren zoals ze willen.

Niet alleen mijn cliënten profiteren hier van. Ik kom zelf ook meer in verbinding met mijn hart.
Ik ben een levendiger mens geworden, authentieker, moediger, vrijer.

Wij leren in onze samenleving ons hoofd te gebruiken. Laten we ook ons hart inzetten. Dat verandert alles.